Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Miért utasítja vissza sok egészségügyi dolgozó a sertésinfluenza elleni oltást?

Tallózó2009.09.09. 00:00fuggetlen.hu/medicalnewstoday

A neves angol orvosi szaklap, a British Medical Journal közölt egy tanulmányt ez év augusztus 26-iki számában arról, hogy a hongkongi egészségügyi dolgozók több mint fele visszautasítja a H1N1 - a sertésinfluenza - elleni védőoltást. Mégpedig azért, mert tartanak a mellékhatásaitól, kételkednek a biztonságosságában és a hatásosságában.

A tanulmány azt állítja, hogy nem egyedül a hongkongi egészségügyi dolgozók vélekednek így - ez a helyzet világszerte.

"Az igazság az, hogy az oltóanyagok nem hatékonyak, általában veszélyes mellékhatásokat hordoznak, és sok esetben valójában előmozdítják a pandémiát - a járvány világméretű terjedését" - jelentette ki Dr. Leonard Horowitz, a Harvard Egyetem tapasztalt orvoskutatója, közegészség-tudományi szakember.

"Tény, hogy ezzel ma már a legtöbb egészségügyi dolgozó tisztában van, és nem bíznak abban, hogy bármiféle sertésinfluenza-vakcina többre volna képes annál, hogy még több problémát okoz és veszélyt hoz a páciensre, akit védeni ígér."

Dr. Horowitz szerint a vakcinák több kárt okoznak, mint hasznot, és alig jelentenek többet, mint a gyógyszeripari cégek profitszerzését - járványokból és mellékhatásokból.

"A H1N1 sertésinfluenza-oltás inkább gyógyszernek, mint oltásnak nevezhető, mivel egész listát tartalmaz mérgező kémiai összetevőkből, amelyek súlyos mellékhatásokat okozhatnak, beleértve a Guillain-Barré szindrómát, egy halálos bénulással járó kórt, amely az 1976-os sertésinfluenza elleni oltási kampány után széles körben megjelent. "

Dr. Horowitz oktató CD-t és DVD-t is készített "Horowitz a Vakcinákról" címmel, hogy az embereket az oltások kockázatára tanítsa. Édesanyja az 1976-ban kapott sertésinfluenza oltás következtében halt meg.

Dr. Horowitz kutatásokat végzett az oltóanyagok történetére és hatékonyságára vonatkozóan, és úgy tartja, hogy az orvosok és a szülők kevés információval rendelkeznek ahhoz, hogy tájékozott döntést hozhassanak, amikor a vakcinák kockázatát mérlegelik.

Dr. Leonard G. Horowitz nemzetközileg ismert személyiség, aki a közegészség-tudomány, a magatartástudomány, a járványtan és a természetes gyógyítás szaktudományait műveli. A Harvard Egyetemen szerezte közegészség-tudományi diplomáját, egészségnevelői-tanácsadó pszichológusi diplomáját pedig a Beacon College-ban.

Sokan osztják Dr. Horowitz nézeteit a szakorvosok közül is. Dr. Mercola orvos-természetgyógyász idézi Dr. Blaylock neurológus figyelmeztetését a sertésinfluenza elleni oltásra vonatkozóan (Dr. Russel Blaylock: Vaccine may be more dangerous than swine flu ):

"A legtöbb ember nem tudja, még az orvosok sem, akik az oltást ajánlják, hogy a gyógyszeripari cégek klinikai kísérletei során a páciens megfigyelését csak az oltást követő egy-két héten át végzik - az idegrendszeri reakciók azonban hónapok, évek múlva jelennek meg."

Dr. Blaylock azt írja, hogy a gyógyszercégek nagyon biztonságosnak találták a tesztelések során az oltóanyagban felhasznált szkvalént. Független intézetek kutatásai azonban mind arra mutattak rá, hogy erős az összefüggés a szkvalén, illetve a szkvalént tartalmazó MF-59 és az autoimmun betegségek között.

 

KIEMELT TARTALMAINK

Van élet a végeken is, ezt bizonyítja dr. Rosta László, Felsőrajk és Gelse háziorvosa, aki semmiképpen nem szeretne példálózni, hiszen csak teszi a dolgát saját elképzelése szerint.

Téves elképzelés, miszerint ezzel az új foglalkozással a hiányzó orvosokat pótolni lehetne! Válaszra váró kérdések és külföldi tapasztalatok.

Március 15-én Széchenyi-díjjal ismerték el prof. dr. Dóczi Tamás akadémikus szakmai tevékenységét. Ennek kapcsán beszélgetett az Orvosok Lapja a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Idegsebészeti Klinikájának egyetemi tanárával, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatójával.

A mai daganatterápiák igénylik az egyre fejlettebb diagnosztikát: dr. Dank Magdolna szerint a napi rutin részévé kell válnia a liquid biopsziának.

A jogszabály ellenére, a praxisok 15%-ában egyáltalán nem szűrik, 46%-ukban csak rizikófaktor megléte esetén szűrik az OSAS-t a gépjárművezetői engedélyhez szükséges orvosi vizsgálat során.

Az orvosok által eddig használt rendszer maradhat, de mögötte ott lesz az EESZT tudása.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.