Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Nemzeti nagyvizit a köztévén

Tallózó2012.11.30. 00:00hetivalasz.hu

Ma este új műsort indít a közszolgálati televízió, olyan emberek beszélnek, akik tudják mi a történet vége. Mármint a mi történetünké. Soha ilyen magas beosztásban dolgozó orvos még nem ült műsorvezetői székben a magyar közmédiában, új szerepkörben mutatkozik be Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

Ám nem ez az egyetlen furcsasága a ma 22.35 perckor az M1-en induló Nemzeti Nagyvizitnek. A műsor főszereplői olyan orvosprofesszorok, akik életük legnehezebb időszakában látnak embereket.

Most mégsem betegségekről fognak beszélni, a Nemzeti Nagyvizit egészen egyedi nézőpontból tekint rá identitástudatra, vallási kérdésre, történelemre, a párkapcsolatok világára. Olyan emberek szólalnak meg, akik tudják, mi a történet vége. Mármint a mi történetünké.

„Egy vidéki polgármester barátom szokta mondani, amikor lecsöpög az utolsó infúzió, mindenki elszámol magában. S valóban, a zuhanó repülőkön egyetlen ateista sincs" - mondta a Heti Válasznak Kásler professzor.

A műsort olyan orvosok hívták életre, akik folyton zuhanásban levő emberekkel vannak együtt. „Az életben vannak kiszámítható dolgok, egészen pontosan tudható, hogy aki folyton váltogatja a partnereit, megcsalja a társát, az végül magára marad. Élete utolsó egy-két évtizedében csak a macskája vagy a kutyája lesz körülötte" - mondta Kásler Miklós a gyakori pártváltókról. „Minden tettnek megvan a maga következménye, még akkor is, ha ez nem látszik abban a pillanatban. Majd megmutatkozik tíz vagy ötven év múlva."

A műsor első része az identitásról szól, ám ebből a sajátos „végállomás nézőpontból". A műsor vendégei Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus és Jókai Anna költő.

A Kásler professzorral készült interjú a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható, amely csütörtöktől digitális formában is elérhető, a www.digitalstand.hu oldalon. 
 

KIEMELT TARTALMAINK

Az átmeneti technikai leállás után ismét lehetőség van a mok.hu apróhirdetés feladási szolgáltatásának igénybevételére. A feltételek változatlanok: a MOK tagok magánszemélyként térítésmentesen hirdethetnek a rovatban. Köszönjük eddigi türelmüket!

Első allkalommal szervezi meg az Orvosbált a MOK Budapesti Területi Szervezete. Mindenkit szeretettel várnak!

Minden döcög, egyre nagyobb a fásultság, egyre elkeseredettebbek a kollégák, akik leginkább azt szeretnék, hogy hagyják őket békén. Kérésünkre a MOK Tolna Megyei Terület Szervezetének elnöke adott értékelést.

Szeretettel hívunk minden kollégát - nemcsak megyénkből, hanem az ország minden tájáról - a 2017. március 2-3-4-én, Győrben, a Széchenyi István Egyetemen tartandó Győr-Moson-Sopron Megyei Orvos - Gyógyszerész Napokra.

Új elnöke van a Magyar Orvosok Szövetségének, pontosabban a törvényi háttér változása miatt új nevén a Magyar Orvosok Szakszervezetének (MOSZ). Az előző vezető, dr. Bélteczki János távozása után, november óta dr. Elek Norbert, a Honvédkórház aneszteziológusa tölti be a posztot.

A rendkívüli időjárás ellenére jelentős érdeklődés mellett zajlott a MOK Akadémia első rendezvénye.

Kérünk minden tagunkat, hogy a tagnyilvántartásban rögzített e-mail címét, felhasználó nevét, jelszavát ellenőrizze, frissítse; ha belépési adatait elfelejtette, igényeljen újat...