Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK

Nemzeti nagyvizit a köztévén

Tallózó2012.11.30. 00:00hetivalasz.hu

Ma este új műsort indít a közszolgálati televízió, olyan emberek beszélnek, akik tudják mi a történet vége. Mármint a mi történetünké. Soha ilyen magas beosztásban dolgozó orvos még nem ült műsorvezetői székben a magyar közmédiában, új szerepkörben mutatkozik be Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

Ám nem ez az egyetlen furcsasága a ma 22.35 perckor az M1-en induló Nemzeti Nagyvizitnek. A műsor főszereplői olyan orvosprofesszorok, akik életük legnehezebb időszakában látnak embereket.

Most mégsem betegségekről fognak beszélni, a Nemzeti Nagyvizit egészen egyedi nézőpontból tekint rá identitástudatra, vallási kérdésre, történelemre, a párkapcsolatok világára. Olyan emberek szólalnak meg, akik tudják, mi a történet vége. Mármint a mi történetünké.

„Egy vidéki polgármester barátom szokta mondani, amikor lecsöpög az utolsó infúzió, mindenki elszámol magában. S valóban, a zuhanó repülőkön egyetlen ateista sincs" - mondta a Heti Válasznak Kásler professzor.

A műsort olyan orvosok hívták életre, akik folyton zuhanásban levő emberekkel vannak együtt. „Az életben vannak kiszámítható dolgok, egészen pontosan tudható, hogy aki folyton váltogatja a partnereit, megcsalja a társát, az végül magára marad. Élete utolsó egy-két évtizedében csak a macskája vagy a kutyája lesz körülötte" - mondta Kásler Miklós a gyakori pártváltókról. „Minden tettnek megvan a maga következménye, még akkor is, ha ez nem látszik abban a pillanatban. Majd megmutatkozik tíz vagy ötven év múlva."

A műsor első része az identitásról szól, ám ebből a sajátos „végállomás nézőpontból". A műsor vendégei Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus és Jókai Anna költő.

A Kásler professzorral készült interjú a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható, amely csütörtöktől digitális formában is elérhető, a www.digitalstand.hu oldalon. 
 

KIEMELT TARTALMAINK

Sodró lendületű év volt, rendkívül sok fontos kérdés vetődött fel és számos fontos döntés született a területi szervezetek részéről és az országos kamara részéről is.

Évértékelésre kértük dr. Farkas Józsefet,  a MOK Pest Megyei Területi Szövetségének elnökét.

Tisztelt Kamarai Tagok!

A megújuló honlap fejlesztése miatt a mok.hu-n az apróhirdetések megjelentetése egyelőre szünetel. Ez idő alatt a beküldött apróhirdetéseik 
megjelenhetnek az Orvosok Lapja friss számaiban is. Az apróhirdetés beküldését követően munkatársunk jelentkezik a hirdetőknél a részletekkel kapcsolatban.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

A mok.hu szerkesztősége

A profizmust szereti, a középszerűséget utálja, ezért ha valamibe belekezd, azt nem hajlandó félgőzzel csinálni.

Beszélgetés A petőfiszállási vegyes praxist ellátó dr. Tóth Zsolt Olivér háziorvossal.

Dr. Jójárt György orvosként számtalan kis ceglédi beteg egészségét adta vissza, fotósként pedig Cegléd feltáratlan történelmi emlékeit örökítette-örökíti meg és ápolja ma is.

A MOK Tolna Megyei Területi Szervezetének beszámolója a negyedszer megszervezett családi napról.