Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 Tagkártya érvényességének ellenőrzése >>


Az új MOK tagsági kártyák postázása 2011 szeptemberben megkezdődött.
Alábbiakban olvashatja tagjaink számára postai úton kiküldésre került levelet.

Kedves Kollégám,

Örömmel nyújtom át Önnek jelen levelemhez csatolva az új, immár valamennyi tag számára kibocsátott kamarai tagsági igazolványát. Kérem, vegye kézbe kártyáját és mindkét oldalát tekintse meg. Láthatja, hogy ezen igazolvány kettős funkciót lát el:

Új tagsági kártya előlap

Fényképes oldalával megvalósítja a MOK tagsági igazolvány funkcióját, tartalmazza valamennyi olyan adatot, amellyel itthon és külföldön egyaránt igazolhatja, hogy Ön a Magyar Orvosi Kamara tagja. E tekintetben az érvényesség nem korlátozott, az kizárólag a tagsági viszony létéhez kötött, vagyis mindaddig fennáll, amíg Ön MOK tag.

Új tagsági kártya hátlap

A hátoldalával az Euro Discount Club vásárlói jogosultságát igazolhatja, még hozzá Silver fokozatban, ami számos kereskedelmi egységben jelentős árkedvezményt biztosít. (Ennek részleteiről, illetve a felhasználói helyek listájáról a www.edc.hu oldalon tájékozódhat.) A kedvezmény jogosultságának érvényessége évről-évre a januárban postázandó tagdíj egyenlegközlő levélhez mellékelt vonalkód felragasztásával hosszabbítható, melynek természetesen feltétele az előző év végéig rendezett tagdíj.


Ha Ön folyamatosan MOK tag volt, úgy e kártya kézhezvételével egyidejűleg korábbi (chippel ellátott) MOK tagsági igazolványát, valamint a szintén korábban kibocsátott EDC vásárlói kártyáját is megsemmisítheti, e két kártya funkcióját az új, most kiküldött kártya látja el.

Ha Ön újonnan belépő tagunk, úgy nincs más teendője, mint új tagkártyáját fentiek szerint használni. (Amennyiben korábban már volt MOK tag, és netán még birtokában van a fentebb említett kamarai igazolvány, úgy azt megsemmisítheti.)

Kívánom, hogy kártyája minél többször hasznára legyen!

Kollegiális üdvözlettel:
Dr. Éger István

Budapest, 2011. szeptember 2.

KIEMELT TARTALMAINK

Van élet a végeken is, ezt bizonyítja dr. Rosta László, Felsőrajk és Gelse háziorvosa, aki semmiképpen nem szeretne példálózni, hiszen csak teszi a dolgát saját elképzelése szerint.

Téves elképzelés, miszerint ezzel az új foglalkozással a hiányzó orvosokat pótolni lehetne! Válaszra váró kérdések és külföldi tapasztalatok.

Március 15-én Széchenyi-díjjal ismerték el prof. dr. Dóczi Tamás akadémikus szakmai tevékenységét. Ennek kapcsán beszélgetett az Orvosok Lapja a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Idegsebészeti Klinikájának egyetemi tanárával, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatójával.

A mai daganatterápiák igénylik az egyre fejlettebb diagnosztikát: dr. Dank Magdolna szerint a napi rutin részévé kell válnia a liquid biopsziának.

A jogszabály ellenére, a praxisok 15%-ában egyáltalán nem szűrik, 46%-ukban csak rizikófaktor megléte esetén szűrik az OSAS-t a gépjárművezetői engedélyhez szükséges orvosi vizsgálat során.

Az orvosok által eddig használt rendszer maradhat, de mögötte ott lesz az EESZT tudása.

Nagy megkönnyebbüléssel jár, hogy a terheket megoszthatjuk másokkal. Az átélt „nem vagy egyedül” élmény segíti a mindennapi munkát, a csoportmunka fejleszti az önismeretet.