news/1589_0_200.jpg
Komoly késésben van a Sportkórház költöztetése2017. augusztus 9. (szerda) 08:30Magyar NemzetLapszemleAz illetékesek a kérdésekre mindössze azt válaszolták: a Kormány.hu-n megjelent minden információ, azt olvasgassák.

Bár már több mint egy hónappal ezelőtt új helyére kellett volna költöznie az Országos Sportegészségügyi Intézetnek (OSEI), a még márciusban kiszemelt Karolina úti ingatlan felújítására a szervezet csak az előző hetekben kezdte el kiírni a közbeszerzéseket. Az első ilyen tender részvételi felhívása július 18-án, azaz mintegy három héttel a költözés tervezett határideje után jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, július utolsó napján pedig még egy eljárást megindított az OSEI - olvasható a Magyar Nemzetben.

Miközben még keresik a kivitelezőt a munkavégzésre, a Karolina úton már hetek óta dolgoznak. Ottjártukkor azonban az általuk megkérdezett munkások közül senki nem tudta megmondani, hogy kinek a megbízásából és mennyiért dolgozik a területen. Bár többeket is megkérdeztek, vagy nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni. A portásnál is érdeklődtek, aki kérdéseiket továbbította az illetékeseknek, de mindössze azt a választ kapták: a Kormány.hu-n megjelent minden információ, ,,azt olvasgassák".

Így is tettek, azonban a kérdéseikre választ ott sem leltek. Csupán egy rövid közleményt találtak, amelyben annyi állt, hogy az intézmény költöztetését szeptember közepéig befejezik. Ugyanakkor a kórházhoz közeli forrásunktól megtudták: jelenleg - valószínűleg azért, hogy a közbeszerzésekkel ne húzzák az időt - nem felújítási, hanem karbantartási munkálatok zajlanak a szaktárca által meghatározott átmeneti alapellátáshoz. A szerződött partner tehát karbantartási szerződés alapján dolgozik, ám kilétét így is homály fedi.

További részletek a cikkben.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...