news/1593_0_200.jpg
Villamost kérnek a dobogói szuperkórházhoz2017. augusztus 10. (csütörtök) 06:35magyaridok.huLapszemleKötött pályás közösségi közlekedési kapcsolat épülhet ki a tervezett dél-budai egészségügyi központhoz.

A Magyar Idők információi szerint a XI. kerületi önkormányzat azzal a megjegyzéssel adta át térítésmentesen a Dobogó városrészben lévő ingatlanait, hogy az ott megvalósuló szuperkórházhoz korszerű, nagy kapacitású kötött pályás elérhetőséget biztosítanak számukra, tekintettel az intézményt igénybe vevő nagyszámú idős emberre, a látogatókra és nem utolsósorban az ott dolgozókra - olvasható a Magyar Idők portálján.

Úgy tudják, hogy az újbudai igények pontos megfogalmazásán még dolgozik az önkormányzat. A kötött pályás fejlesztési lehetőségek mindenesetre behatároltak. A budai oldalon trolihálózat nincs, és az sem valószínű, hogy az Etele tértől a 4-es metrót középtávon kivinnék a városból.

Az egyetlen lehetőség, ami így szóba jöhet, a villamos. A Dobogó nevű városrészhez a Kelenföldi pályaudvar-Etele tér villamos-végállomások - 19, 49, és a közeljövőben az 1-es -, valamint a 41-es járat kamaraerdei vonala van közel.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...