news/1595_0_200.jpg
A jelenlegi állami támogatás kétszeresét szeretnék a fogorvosok2017. augusztus 10. (csütörtök) 08:22Lánchíd RádióLapszemleKészülnek a lassító akciójukra a fogorvosok: szeptember 4-6-a között csak sürgős eseteket látnak el.

A jelenlegi állami támogatás kétszeresét szeretnék a fogorvosok. Most a magyar állam évente 28 milliárd forintot, vagyis orvosonként 2800 forintot fordít fogászati ellátásra, miközben a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának számításai szerint ez pont a fele a szükséges minimumnak, hangsúlyozta Nagy Ákos keszthelyi fogorvos a Lánchíd Rádió reggeli műsorában. (Képünk illusztráció.)

Nagy Ákos elmondta, hogy a kamara fogorvosi tagozata elkészítette a saját számításait. Ennek a csomagnak a minimum ára lenne ennek a kétszerese, de azt azért tudni kell, hogy ennek a piaci ára lehet három, négy vagy ötszörös is. Tehát, hogyha leáll a rendszer, és mindenki elmegy magánrendelni, akkor ez lakosonként körülbelül olyan 10-12 ezer forintot is jelenthet fejenként.

Az alacsony állami támogatás miatt szeptember 4-e és 6-a között tiltakozó akciót tartanak a közfinanszírozott fogorvosok. Ebben a három napban kizárólag sürgősségi eseteket látnak el.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...