news/1597_0_200.jpg
Havonta hetet, nyolcat ügyel egy Balaton-parti orvos2017. augusztus 10. (csütörtök) 09:01sonline.huLapszemleSzámos tóparti településen gondot jelent az orvosi ügyelet ellátása, felmondhatják a társulást.

A doktorok szerint mára elfogytak az úgynevezett utazó orvosok, azóta sem oldódott meg a Balaton-parti nyári orvosi ügyelet kérdése. Mivel nem érkeznek ügyelni orvosok a magyar tengerhez, a helyi doktoroknak kell megoldaniuk a feladatokat. Azt mondták, év közben sem könnyű ez a feladat - tekintve, hogy kevés a háziorvos -, de a szezonban jelentősre duzzad a települések lakossága az üdülők miatt - olvasható a sonline.hu portálján.

Balatonboglár kilenc településsel együtt szervezi mintegy 11 ezer lakos ellátását, ez nyáron 45 ezerre nő. Egy társulást hoztak létre, melyben a balatonboglári egészségügyi központ koordinálja az ügyeleti munkát. Balázs Lajos főorvos elmondta: a helyzet nem oldódott meg, sőt! Ezt hosszú távon egyszerűen nem lehet bírni. Havi hét-nyolc ügyeletet vállalok, ami azt jelenti, hogy napi 24 órában dolgozom, és másnap folytatom, hiszen sebész vagyok.

Balázs Lajoson kívül még négy orvos ügyel a térségben, ám ennél jóval többre volna szükség. Praxisonként három ügyeletet kellene vállalnia minden családorvosnak - közölte Mészáros Miklós, boglári polgármester.

Összehívtuk a társulás polgármestereit, hogy megoldást találjunk a problémára. Ugyanis vannak olyan települések, amelyek háziorvosai egyszerűen nem hajlandóak ügyeletet vállalni. Felszólították az önkormányzatokat: a családorvosoknak augusztus 10-ig van idejük arra, hogy nyilatkozzanak vállalnak-e ügyeletet. Ha nem sikerül egyenlően megosztani a feladatokat, fel fogják mondani az ügyeletre létrehozott társulást.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...