news/1602_0_200.jpg
Vizsgálják a szuperkórházi villamos ötletét2017. augusztus 11. (péntek) 06:57inforádió.huLapszemleMegállapodtak az érintett önkormányzatokkal az egészségügyi centrumok építéséhez-bővítéséhez szükséges döntéshozatal felgyorsításáról.

Egyelőre csak vizsgálják annak lehetőségét, hogy valamilyen kötöttpályás vonal épüljön a tervezett dél-budai szuperkórházhoz - mondta el a fővárosi kórházfejlesztésekért felelős miniszteri biztos. Cserháti Péter az InfoRádióban hangsúlyozta: megállapodtak az érintett önkormányzatokkal az egészségügyi centrumok építéséhez-bővítéséhez szükséges döntéshozatal felgyorsításáról.

Közölte: 11 olyan fővárosi kerület van, aminek a területén olyan kórház működik, amit érint a fejlesztés. Emellett érinti magát a fővárosi önkormányzatot is, hiszen számos esetben az övezetátminősítés vagy a közlekedésfejlesztési lépés már a fővárosi kompetenciát is érintheti.

,,Gyakorlatilag lefolytattuk a tárgyalásokat a fővárossal, illetve a kerületi önkormányzatok képviselőivel is, és egyenként kötünk megállapodást velük, hogy a folyamathoz tartozó önkormányzati rendeletalkotási folyamatok időben megtörténhessenek" - mondta Cserháti Péter.

Ezek közül kiemelkedő a dél-budai centrum körüli közlekedésfejlesztés. Ennek egy részéről a kormány már döntött, most az ehhez szükséges közúti közlekedésfejlesztés tervezése zajlik" - közölte a miniszteri biztos.

,,A 11. kerület felvetette az előzetes tárgylások során, hogy a kötöttpályás közlekedés lehetőségét is át kell gondolni. Ezek is a társtárca által koordinált tervezési folyamatban felmerülő szempontok, de még azért messze nincs döntési helyzet, ez egyelőre egy megvizsgálandó lehetőség" - jelentette ki az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...