news/1754_0_200.jpg
Átadták a kórház felújított nővérszállóját2017. szeptember 8. (péntek) 11:05WeborvosKitekintő

Befejeződött a hatvani kórház nővérszállójának energetikai rekonstrukciója.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága által kiírt pályázat keretein belül ,,Az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet Nővérszállójának teljes körű energetikai korszerűsítése" című, KEHOP-5.2.10-16-2016-00065 azonosítószámú projekt keretében összesen 92 200 754 forint európai uniós támogatás révén valósult meg az Intézmény nővérszálló épületének homlokzati hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje valamint a lapostető felújítása - tudatta a mai épületátadás kapcsán a kórház közleménye.

A Nővérszálló állapota nem felelt meg a mai energetikai követelményeknek, az épületben nagy volt az energiaveszteség, amely jelentős többletköltséget okoz a kórháznak a működtetés során. A projekt az érintett közintézmény energiafogyasztásának, és ezáltal az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével hozzájárul a Nemzeti Energiastratégiához, valamint az EU 2012/27/EU irányelvéhez, mely jelentős energia-megtakarítást tűz ki célul a tagországok, így Magyarország számára is a 2020-ig tartó időszakban.

A fejlesztések közvetlen célcsoportját a nővérszálló lakói, a hatvani kórház betegei, valamint az itt dolgozó egészségügyi személyzet jelentik. A felújítás építészeti része magába foglalja a nyílászárók cseréjét, az épület homlokzatának szigetelését, valamint a tető szigetelését.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

MOK Akadémia 20182017. november 23.
További hírek...