news/1785_0_200.jpg
Ők a Prima Primissima díj idei jelöltjei2017. szeptember 14. (csütörtök) 08:39origo.huLapszemle

Közzétették a 2017. évi Prima Primissima díj tíz kategóriájának három-három jelöltjét.

A Prima Primissima díj 15 éve változatlan formában, sikeresen működik, és a magyar társadalomban, a kulturális, tudományos életben jelentős presztízst vívott ki - mondta a jelöltek kihirdetése előtt a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke, Csányi Sándor. Hozzátette, hogy a díj struktúrája nem változott: minden kategóriában három jelölt (Prima) közül kerül ki a Prima Primissima díj nyertese.

A Junior Prima díjak a fiataloknak jelentenek biztatást és anyagi segítséget, míg a megyei Prima díjak a helyi kiválóságokat ismeri el. A Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé, a Junior Prima díj 2 millió, a megyei Prima díj pedig 1 millió forint jutalommal jár. Eddig összesen 1900 ember vehette át ezeket a díjakat csaknem 4 milliárd forint értékben - összegzett az alapítvány elnöke.

Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke bejelenti a 2017. évi Prima Primissima díj tíz kategóriájának három-három jelöltjét a Pesti Vigadóban rendezett sajtótájékoztatón 2017. szeptember 13-án.
Idén 750 főt - köztük először határon kívülieket is - jelöltek a korábbi díjazottak, az alapítók és a szakmai szervezetek. Politikai újságírók eddig nem lehettek jelöltek, mostantól azonban, ha munkásságuk erre alkalmassá teszi őket, ők is kaphatnak jelölést.(...)

A magyar tudomány kategóriában pedig Blaskó Gábor gyógyszerkutató vegyész, az MTA rendes tagja; Pintz János matematikus, akadémikus, kutatóprofesszor és Vicsek Tamás fizikus, akadémikus közül választják meg az idei Prima Primissimát.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

MOK Akadémia 20182017. november 23.
További hírek...