news/1978_0_200.jpg
Akár örökre is eltilthatják a gyerekektől a pedofilokat2017. október 12. (csütörtök) 09:24magyaridők.huLapszemleA végleges eltiltás vonat­kozna a gyermekfelügyeletre, -nevelésre, -gondozásra, illetve -gyógykezelésre.

Tárgysorozatban van, és a jövő héten kezdi el tárgyalni az Országgyűlés azt a módosító javaslatot, amely a gyermekek védelme érdekében - különös tekintettel a pedofil-bűncselekményekre - szigorítaná a Btk-t. A Selmeczi Gabriella, Répássy Róbert és Németh Szilárd fideszes képviselők által jegyzett módosító javaslat szerint az a személy, aki 18 év alatti gyermek ellen követett el nemi erkölcs, illetve a nemi élet szabadsága elleni bűncselekményt, véglegesen eltiltandó minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely azzal jár, hogy gyerekek vannak rábízva.

A dokumentum szerint végleges eltiltás vonat­kozna a gyermekfelügyeletre, -nevelésre, -gondozásra, illetve -gyógykezelésre. A módosítás értelmében ugyanígy eltiltják foglalkozásuktól azokat a szexuá­lis bűnözőket, akik a gyerekkel ha­talmi vagy befolyási viszonyban vannak - olvasható a magyaridok.hu portálján.

A korábbi szabályozás lehetőséget teremtett a bűnismétlésre. A módosítás egyik legnagyobb vihart kavart előzménye a bicskei gyermekotthonban történt eset. Az intézmény vezetője a vád szerint éveken át zaklatott több rábízott fiatalkorút.
Amennyiben az Országgyűlés megszavazza a törvénymódosítást, az legkorábban december 1-jén léphet hatályba.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...