news/2000_0_200.jpg
Beteg gyerekek szállítását segíti az alapítvány2017. október 16. (hétfő) 07:02delmagyar.huLapszemleA fuvart teljes egészében az alapítvány állja, sem a klinikának, sem a családnak nem kerül pluszpénzbe.

Egy országos projekt szegedi kísérletébe kezdünk - mondta el a délmagyar.hu-nak Berinszki Zoltán alapító a Taxisok és civilek a beteg gyerekekért alapítvány indulásáról. - A tervek szerint az alapítvány taxicsekkeket venne, amelyeket átad a szegedi gyermekklinikának, ahol rászoruló családok kapják meg azokat. Így a fuvart teljes egészében az alapítvány állja, sem a klinikának, sem a családnak nem kerül pluszpénzbe.

Már megállapodtak egy taxitársasággal, a Rádió Taxi 3 Szegeddel, árulta el Berinszki Zoltán, akik vállalták, hogy a bejelentéstől számított tíz percen belül elindulnak a családért. A mikrobuszon túl még egy felajánlást kaptak: a súlyosabb betegeket szállító autót mentőorvosi kocsi is kísérné, hogy biztonságosan utazhassanak. A nyílt alapítvány munkájában segít dr. Rokszin Richárd orvos, aki a korábban mentősként dolgozó Berinszki Zoltánhoz hasonlóan kijelentette, hogy a betegszállítók nagyon leterheltek, és szükség van egy kiszámíthatóbb utazási lehetőségre is - ez a kórházak és a családok érdekét is szolgálja. - Az egyedi szállításban van a jövő - erősítette meg az alapító, aki reméli, hogy országos méreteket ölthet majd az induló projektjük.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

MOK Akadémia 20182017. november 23.
További hírek...