news/2002_0_200.jpg
Újraindul a nőgyógyászati szakrendelés Nagykőrösön2017. október 16. (hétfő) 08:25baon.huLapszemleA 79 éves nőgyógyász nyugdíjba ment, de két és fél hónapon keresztül senki nem jelentkezett az állásra.

Közel két és fél hónap szünet után hétfőn újraindul Nagykőrösön a nőgyógyászati szakrendelés és terhesgondozás. Dr. Székely András, Nagykőrös új nőgyógyásza csütörtökön aláírta szerződését. A kényszerű szünet előzményeiről Tankó Ágota, a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet főigazgatója elmondta, személyes közreműködői szerződéssel látta el nyugdíj mellett egy nőgyógyász szakorvos, dr. Vécsei Ferenc a nőgyógyászati és a terhesgondozói szakrendelést - olvasható a baon.hu portálján.

A doktor úr 79 éves, és szerette volna ezt a szerződést felmondani. E szerződésnek 60 napos felmondási ideje van, de ő azt kérte, hogy az intézménynél töltött 54 év munkaviszonyra való tekintettel, tekintsünk el ettől a 2 hónapos felmondási időtől. Lehet, hogy ebben hibát követtem el, de azt mondtam, hogy eltekintek - fejtette ki Tankó Ágota, aki még aznap végrehajtotta a szükséges intézkedéseket, hogy a megüresedett nőgyógyász és terhesgondozó munkakör minél hamarabb új gazdára lelhessen.

Közel két és fél hónapon keresztül senki nem jelentkezett az állásra. A ceglédi kórház nem tudott segíteni, a Bács-Kiskun megyei kórházzal azonban megállapodás született: bár a kórház egyetlen nőgyógyász szakorvosa sem tudta vállalni a nagykőrösi szakrendelést, de a reggel 8 és 10 óra közötti nőgyógyászati szakrendelésüket elkülönítették a nagykőrösi lakosok számára.

Csütörtökön megoldás született a problémára: dr. Székely András, egy helyi nőgyógyász szakorvos, aki korábban a ceglédi kórház nőgyógyásza volt, aláírta a munkaszerződést, így hétfőtől újraindul Nagykőrösön a nőgyógyászati szakrendelés és terhesgondozás. Az új szakorvos hétfőtől csütörtökig, 8 és 13 óra között várja majd a pácienseket.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

MOK Akadémia 20182017. november 23.
További hírek...