news/2014_0_200.jpg
Népszerű az új ápolói mesterképzés2017. október 18. (szerda) 06:52magyaridők.huLapszemleA három vidéki orvoskaron összesen 179 diplomás ápoló kezdte meg tanulmányait, a legtöbben Pécsett.

Valószínűleg az állami ösztöndíjnak is köszönhető, hogy nagy az érdeklődés az idén ősszel először indított ápolói mesterképzés iránt. A három vidéki orvoskaron összesen 179 diplomás ápoló kezdte meg tanulmányait, a legtöbben Pécset választották - tudta meg a Magyar Idők. A másfél éves képzés során a diplomás ápolók olyan kompetenciákat sajátítanak el, amelyek révén bizonyos orvosi jellegű tevékenységeket önállóan is végezhetnek majd.

A külföldön non-doktoroknak, itthon kiterjesztett hatáskörű ápolónak nevezett szakemberek ezzel jelentős terhet vehetnek le az orvosok válláról, miközben a betegellátást is meggyorsíthatják.

Jelenleg hat specializációban folyik MSC fokozatú ápolóképzés: az alapellátás, a sürgősség, a geriátria (idősgondozás), a műtétek körüli tevékenység, az aneszteziológia és az intenzív terápia. Ezek azok az egészségügyi területek, ahol a legnagyobb az orvoshiány.

Az ápolói mesterképzésben részt vevők október 25-ig még jelentkezhetnek a Michalicza-ösztöndíjra.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

MOK Akadémia 20182017. november 23.
További hírek...