news/2022_0_200.jpg
A gyógyító hivatás éjszakája az Uzsokiban2017. október 19. (csütörtök) 08:28nepszava.huLapszemleNyílt napot tartanak a következő időszakban többször is fiataloknak a kórházban.

A budapesti intézmény a nyílt napokkal a pályaválasztás előtt álló 13-14 éves fiatalok, a Z generáció tagjainak érdeklődését szeretné felkelteni az egészségügyi szakmák iránt. A résztvevő diákok kiváló, szakmailag elismert munkatársak segítségével pillanthatnak be egy korszerű, jól felszerelt kórház életébe. Láthatnak műtőt belülről, megtanítják nekik a helyes kézmosás és a műtéti bemosakodás technikáját. Beöltözhetnek műtősruhába, megtanulják az újraélesztés alapjait, megnéznek egy sugárbiztos bunkert, és betekintenek egy kórterembe is. Megmutatják nekik azokat a különleges eszközöket, műszereket, a melyeket a dolgozók naponta használnak a munkájukban - olvasható a Népszava - online oldalán.

A fiatalok megtudhatják, milyen képzési lehetőségek vannak. Akik részt vesznek a ,,Hivatásunk éjszakája" pályaválasztási programban és egészségügyi szakgimnáziumban folytatják tanulmányaikat, azoknak a kórház vezetősége lehetőséget teremt az 50 órás közösségi szolgálat letöltésére, mentorok közreműködésével készülhetnek a szakmai vizsgákra és a Szakdolgozói Tudományos Napon való részvételre.

Viziné Molnár Anna ápolási igazgató elmondta, kezdeményezésük újszerű, októberben egy, novemberben két nyílt napra várnak olyan általános iskolásokat várnak, akik gimnáziumban vagy szakgimnáziumban tanulnának tovább. Később szakdolgozóként - többek közt ápolóként, műtősnőként, laborasszisztensekként - alkalmaznák őket, ezekhez a szakmákhoz főiskolai vagy OKJ-s végzettségre van szükség.

Decemberben, januárban középiskolásoknak tartanak majd hasonló rendezvényeket.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

MOK Akadémia 20182017. november 23.
További hírek...