news/2023_0_200.jpg
Több háziorvostól loptak el vényeket2017. október 19. (csütörtök) 09:22WeborvosLapszemleVélhetően az e-vény bevezetése miatt igyekeznek drága gyógyszerekhez receptet hamisítani.

Háziorvosoktól lopnak vényeket, amelyekre aztán jellemzően rendkívül drága, akár nyolcszázezer, egymillió forint értékű gyógyszert írnak fel, értesült a Weborvos. A vényt hamis orvosi bélyegzővel, illetve aláírással látják el. Az eddig beváltott lopott vényeken olyan gyógyszerek szerepelnek, amelyeket nem is írhatott volna fel háziorvos.

Míg korábban szerényebb mértékű volt a vénylopás - s recepteket feltehetően a rendelési időben tulajdonították el, majd az ország különböző területén váltották be -, most vélhetően a november 1-jétől bevezetésre kerülő e-vény használata okozhatja, hogy jelentősebb mértékben megszaporodtak a vénylopások.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő kéri a háziorvosokat, hogy körültekintően őrizzék vényeiket, a rendelés alatt se hagyják őrizetlenül a recepteket, és semmi esetre se írjanak alá és pecsételjenek le előre vényeket.

Arra kérik a doktorokat, hogyha vénylopást tapasztalnak, mielőbb értesítsék a NEAK munkatársait, mert a vények letiltásával esetleg időben meg lehet akadályozni a beváltásukat, s nem árt, ha a rendőrségen feljelentést tesznek.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

MOK Akadémia 20182017. november 23.
További hírek...