news/2347_0_200.jpg
Milliós támogatást kapnak, mégsem elégedettek a fogászok2017. december 6. (szerda) 10:16Heves Megyei HírlapLapszemleA szakmának az lenne hosszú távon a legmegfelelőbb, ha az állam minden kezelés után a teljes összeget kifizetné.

Néhány napja jelentették be, hogy még az idén minden alapellátásban dolgozó fogorvos hárommillió forint támogatásban részesül. A juttatást eléggé vegyes érzelmekkel fogadta a szakma. A fogászdoktorok egyrészt örülnek a segítségnek, másrészt viszont azt mondják, hogy hosszú távon egy egyszeri juttatás nem oldja meg a problémáikat. A Heves Megyei Hírlap megkérdezte a megyei fogászokat, mik az ágazat jelenlegi legégetőbb gondjai.

Csaknem nyolcmilliárd forint támogatást kapnak még idén az alapellátásban dolgozó fogorvosok, praxisonként hárommillió forintot. A lap megkérdezte a megyei szakembereket, mire költik majd ezt az összeget.

- A támogatás nagyon jól jön, de biztos vagyok benne, hogy mindenki gyorsan el fogja költeni, ugyanis rengeteg a kiadásunk - árulta el lapunknak dr. Tatár Borbála egri fogorvos. A doktornő hat éve dolgozik a szakmában, Egerben az idén vette meg praxisát, amelyet tíz évig birtokolhat.

Elmondása szerint az, aki az alapellátás mellett nem vállal pluszban magánrendelést is, csak nagyon nehezen tudja fedezni kiadásait. - Van olyan beavatkozás, ami anyagköltséggel, munkadíjjal együtt körülbelül ezerötszáz forintba kerül, de az állam ebből csak háromszázat fizet ki, és azt is csak utólag. Ha nem lenne magánpraxisom, akkor biztosan nem tudnám fenntartani az államit, mert sokat kell ráfizetni.

A mostani támogatásból valószínűleg veszek majd egy sterilizáló készüléket, ami önmagában kétmillió forint, a többi pedig a meglévő felszerelés felújítására, cseréjére megy majd - részletezte a szakember. Kiemelte, a szakmának az lenne hosszú távon a legmegfelelőbb, ha az állam minden kezelés után a teljes összeget fizetné ki, akkor nem kéne pluszban magánpraxist vállalni a kiadások kiegyenlítésére.

További részletek a lapban.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...