news/2354_0_200.jpg
Kinek az érdeke halálhírét kelteni az orvosi kamarának?2017. december 7. (csütörtök) 13:10Heti TVLapszemle

Ezzel a kérdéssel kezdte a beszélgetést Éger Istvánnal a Heti TV csütörtök reggeli műsora.

Kinek az érdeke lejáratni magát és halálhírét kelteni az orvosi kamarának – tették fel a kérdést a Heti TV reggeli Pirkadat című műsorában Éger Istvánnak, a MOK elnökének.  – Néhányan erre mindig befizetnek, ezt már megszoktam 15 év alatt, ezt a kettőt még bírják ki, ami még nekem hátra van – válaszolta az elnök. - Szinte minden közgyűlése előtt, amikor valamilyen fajsúlyosabb döntés készülődik, akkor mindig megpróbálnak… korábban kívülről ment ez a műsor, de rájöttek, hogy ez így nem működik, akkor befizetnek egy két embert belülről, ezek próbálják csinálni a fesztivált – tette hozzá.

Az önálló fogorvosi kamaráról szólva Éger István elmondta, eddig a fogorvoskar kétszer kapott lehetőséget erre, először a kamara megalakulásakor, később a Molnár Lajos-féle bedarálás kapcsán, mind a kétszer a MOK fogorvosi Tagozata nagy többséggel úgy döntött, hogy együtt maradunk. Ma sincs ez másképp.

A múlt szombaton lezajlott küldöttgyűlést az elnök úgy értékelte, hogy egy nagyon rendezett és tisztességes, orvosokhoz méltó kulturált hangulatban zajló közgyűlés volt, jól organizált és az ellenvéleményt megfogalmazók szemszögéből is korrekt módon lebonyolított vita végén a többség, de nem az elegendő többség döntött úgy, hogy legyen tagdíjemelés, így nem lesz. Ennyi történt. A kamara gazdálkodása rendben van, tartalékai is vannak, így a tagdíjemelésből tervezett béremelését a kamarai dolgozóknak más forrásból, másképpen, de megoldjuk - mondta az elnök.

Volt-e már olyan a kamara történetében, hogy a trónkövetelők idő előtt új elnököt választottak és van-e ennek most veszélye? – tette fel a kérdést a műsorvezető. Éger István elmondta, volt már ilyen, de most nem lát erre veszélyt, sőt trónkövetelőt sem.  A legutóbbi küldöttgyűlésen én beszámoltam a másfél éves tevékenységünkről, amit vita után közel 90 százalékos többséggel a küldöttek elfogadtak.

A kamara szerepéről a bértárgyalásokon, a tagdíjemelési javaslat érveiről és a szavazási kudarc okairól - részletek a teljes interjúban.

Vissza

KEGFRISSEBB HÍREINK

Új 1,5T MR Baján2017. december 10.
További hírek...